Avsnitt 2 - Kost inom vård och äldreomsorg
Omtanken är en podcast av Stockholms Sjukhem där våra medarbetare delar med sig av sina kunskaper så att fler kan ge en ännu bättre vård och omsorg. Dagens avsnitt gästas av dietisten Jenny Johansson, som ger tips om kost och hur vi kan göra själva måltiden till en bra upplevelse. Det är inte bara smaken som påverkar, utan även miljön där maten serveras, bemötande och hur maten läggs upp på tallriken.
Hon går också igenom hur rätt kost kan motverka benskörhet och undernäring bland äldre. Vad bör personalen tänka på gällande kost till boende och patienter? Och vad säger Livsmedelsverkets nya riktlinjer kring äldreomsorgen? Jenny delar även med sig av ett misstag som i slutändan blev en viktig erfarenhet.
Programledare: Mariana Lind, kommunikatör Stockholms Sjukhem
Producent & Klippning: Alexandra Lindmark, Camelonta
Signaturmelodi: Comprehension - Frank Jonsson