Den nya lyxmåltiden är köttfri

En dyr bit kött har ofta varit den automatiska huvudrollsinnehavaren i festmåltiden, men när fler och fler överger animaliska produkter i sin kost har den veganska maten blivit måltidens minsta gemensamma nämnare. I växtriket finns råvaror som alla kan samlas runt. Men hur gör man för att få veganmaten att kännas sådär lyxig och festlig? I Ordfronten # 47 träffar Pelle Andersson kokboksförfattarna Alice Knutas och Linn Lundberg i ett samtal om rotfrukternas storhet, jordens resurser och inte minst deras starka kärlek till riktigt, riktigt god mat. Gröna linjen – bjudmat för veganer och alla andra finns att köpa i närmsta bokhandel eller på Adlibris eller Bokus.

Om Podcasten

Ordfronten är Ordfront förlags egen podcast. Här kan du höra våra aktuella författare i samtal med förläggare Pelle Andersson om allt från terrorism och psykaktivism till trädgård och barns matvanor. Ordfronten kommer ut med ett nytt avsnitt ungefär en gång i veckan, och går att prenumerera på via iTunes eller andra ställen där poddar finns. Om du gillar vad du hör och vill vara med och säkra Ordfrontens framtid, swisha valfri summa till 123 346 97 15, skriv "podd" i meddelanderutan. Alla bidrag mottages tacksamt!