”Det är nästan omöjligt att älska en mager ost”

I alla tider har tillgången till fett varit avgörande för människans överlevnad och utveckling. Det är först på senare tid som vårt förhållningssätt till fettet blivit allt mer komplicerat. I Ordfronten #70 möter Pelle Andersson författaren och journalisten Jenny Damberg som gjort en djupdykning i fettets politik och historia, och inte minst i dess kulinariska betydelse. Varför smakar till exempel light-prudukter så mycket sämre? Varför slutade vi laga mat med grisfett? Och vad är egentligen renoverat smör? Köp Fett – En historia om smak, skräck och starka begär i din lokala boklåda, eller på Bokus eller Adlibris.

Om Podcasten

Ordfronten är Ordfront förlags egen podcast. Här kan du höra våra aktuella författare i samtal med förläggare Pelle Andersson om allt från terrorism och psykaktivism till trädgård och barns matvanor. Ordfronten kommer ut med ett nytt avsnitt ungefär en gång i veckan, och går att prenumerera på via iTunes eller andra ställen där poddar finns. Om du gillar vad du hör och vill vara med och säkra Ordfrontens framtid, swisha valfri summa till 123 346 97 15, skriv "podd" i meddelanderutan. Alla bidrag mottages tacksamt!