”Uäääh det ligger tomat på min tallrik!”
Även om ny statistik visar att svenska folken äter mindre och mindre kött, finns det fortfarande många som tycker att det är svårt att tänka ut en vegetarisk måltid – särskilt en stressig vardagskväll. För att inte tala om att få barnen att äta den … Men ha förtröstan! Författarna bakom succékokböckerna Mera vego och Ännu mera vego är tillbaka, och de har tips på hur man ställer om en köttfixerad hjärna, hur man får barnen att smaka och hur man vänder vardagens kaos till sin fördel i köket. I Ordfronten #43 träffar förläggare Pelle Andersson Sara Ask och Lisa Bjärbo i ett samtal om vegomatens totala genomslag, matbordspsykologi, baljväxtmani samt för- och nackdelarna med fuskkött. Deras nya kokbok Mega vego innehåller allt från de tidigare böckerna plus en massa nya recept och texter. Köp dem i närmsta bokaffär eller på till exempel Adlibris eller Bokus.