P1 Debatt

Vem bryr sig om de mobbade barnen?

av P1 Debatt | Publicerades 10/25/2015

Hora! Loser! Bög! Äckel! För 60 000 barn är glåpord, slag och hot vardag. I månadens P1 Debatt pratade vi om mobbning och hur den ska stoppas.

Här kan du se vad som skrevs i vårt debattforum Vi hör talas om barn som som har en så stor klump i magen när de går till skolan att de inte vet om de orkar leva längre. Men problemet är ju inte nytt. Varför görs inte mer för att stoppa mobbningen? Går det inte att få slut på kränkningarna? Direktsänd livedebatt med elever, lärare, föräldrar, experter, mobbade och mobbare. Medverkande Musse Hasselvall - programledare för UR:s serie om mobbning “Det handlar om dig”. Marwa Karim - mobbades i 10 år och jobbar nu för att motverka mobbning. Ibtissam Karim - Marwas mamma och förebild Lina Axelsson Kihlblom - fd. rektor för Ronnaskolan, jurist och skolchef. Emelie “Diddi” Didriksson - bartender och deltagare i årets Paradise Hotel på TV3 Reza Emdad - psykoterapeut och hjärnforskare, specialiserad på mobbning Helene Gestrin - kammaråklagare, Linköping.   Lina Lundström - doktorand på Stockholms universitet, forskar om mobbning. Helene Öberg, statssekreterare (mp), utbildningsdepartementet.   Olle Cox - projektledare på Friends Karin Bergelv - tf generalsekreterare BRIS Amalia Berglöf - gymnasieelev och engagerad mot mobbning Ludvig Lundgren - ordf. i sin skolas elevkår och engagerad mot mobbning Arne Falkbäck - pappa till 13-åriga Linda som avslutade sitt liv 2005 och grundare av stiftelsen Våga vá dig själv!!!     Jonas Söderlund - socionom, kurator på BRIS Musik med Robin Stjernberg, vinnare av Melodifestivalen 2013 och engagerad mot mobbning. Programledare: Alexandra Pascalidou Följ oss via sociala medier, #p1debatt.

Om Podcasten

Ovanliga möten, skratt och allvar, politik och kultur. Intressanta frågor debatteras direkt inför publik på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Ansvarig utgivare: Louise Welander