P1 Debatt

Vem litar på polisen?

av P1 Debatt | Publicerades 9/7/2014

Gång på gång kritiseras polisen för övervåld, rasism och sexism. Står det så illa till som det sägs med polisen eller är anklagelserna överdrivna? Läs lyssnarchatten från debatten här.

Det senaste året har vi hört om Husby, Limhamn och romregister. Berättelserna om övervåld, rasism, sexism och outredda vardagsbrott avlöser varandra. Anklagelserna mot polisen haglar. Men är det verkligen så illa som det sägs? Medverkande i debatten Mohamed Abubaker, polis från Husby Jeanette Larsson, avhoppad polis från Malmö Johannes Knutsson, professor på Polishögskolan i Oslo Dick Erixon, borgerlig debattör Carsten Alvén, dialogpolis Patrik Thunholm, polis,  anställd som särskild rådgivare vid polisutbildningen Södertörn Carlito, rappare Anders Adali, före detta rånare Anna Silver, engagerad i frågan om de tiggande EU-migranterna Rode Grönkvist, skadades av polis i Limhamn i slutet av augusti Anne-Marie Orler, kanslichef Rikspolisstyrelsen  Jarl Holmström, tf länspolismästare i Skåne Jörgen Karlsson, närpolischef i Kista Martin Marmgren, polis och samhällsdebattör Dessutom uppträdde Quena Soruco från Revolution Poetry. Programledare var som vanligt Alexandra Pascalidou.

Om Podcasten

Ovanliga möten, skratt och allvar, politik och kultur. Intressanta frågor debatteras direkt inför publik på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Ansvarig utgivare: Louise Welander