När maten tar slut
Klimatförändringarna gör det allt svårare att odla. Samtidigt blir vi fler människor på jorden som behöver äta oss mätta. Vad händer när maten inte räcker till? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. En varmare planet är inte bra för våra vanligaste grödor - men hur påverkar det ett kallt land som Sverige? Vad har bin med saken att göra? Och vad är det som händer i Peru?Och viktigast av allt: vad måste vi göra för att undvika en kommande svältkatastrof?Producent och programledare: Viktor HarizProgramledare: Anna DavourMedverkande gäster: David Battisti, klimat- och matforskare samt professor i atmosfärvetenskap vid University of Washington Julian Cribb, vetenskapsjournalist och författare till boken ”The Coming Famine”Evan Fraser, chef för the Arrell Food Institute och professor i geografi vid University of GuelphElin Röös, forskare på Sveriges landbruksuniversitet specialiserad på matens miljöpåverkan och framtida livsmedelsproduktionLina Herbertsson, doktorand vid Centrum för miljö- och klimatforskning på Lunds Universitet inriktad på hur jordbruket påverkar pollineringTherese Frisell, beredskapshandläggare på Livsmedelsverket