Till P3 Historia

Erik XIV – Intriger, brodermord och skandalös kärlek

Av P3 Historia

Avsnittet publicerades: 10/18/2018

Renässansfursten som gått till historien som en fullfjädrad dåre och kvinnokarl. Han satte punkt för sin tid på tronen med en omöjlig kärlekshistoria. Och som grädde på moset: en ökänd ärtsoppa.

I P3 Historia leder Cecilia Düringer lyssnarna genom världshistoriens vindlande berättelser. Vid sin sida har hon Navid Bavey som förhöjer dramatiken med scener ur historien. Varje avsnitt handlar om ett historiskt skeende, med en historisk person i fokus. Vill du veta mer om Erik XIV och hans liv? Här är några av de böcker som legat till grund för avsnittet: Arvet efter Vasa Lars-Olof Larsson Sveriges historia 1350-1600, red. Bo Eriksson och Dick Harrison. Redaktionen för detta avsnitt består av: Cecilia Düringer - programledare, manus  Navid Bavey - scenuppläsare Nils Svennem Lundberg -  ljuddesign och slutmix Tove Palén - producent Medverkar gör även Malin Grundberg, chef för Livrustkammaren.

Om podcasten

Om personerna som skapade vår historia. Missade du historielektionerna har du en ny chans nu! Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg