P3 Om

P3 Om: Hillary, heroin och himlakroppar

av P3 Om | Publicerades 9/16/2016

I veckans P3 Om snackar vi om Hilary Clintons lunginflammation, Kanadas satsning på heroin som medicin, supersatelliten Gaias äventyr och bra att ha-kunskap om Paralympics.

Äntligen har podden ordinarie personaluppställning. Den här veckan funderar vi över hur det egentligen går för Hillary Clinton som i veckan sågs nästan ramla in i en bil och senare avslöjades ha lunginflammation. Vad tycker det amerikanska folket om att hon tros skarva med sanningen och vad är egentligen värst som presidentkandidat, att ljuga eller att vara sjuk? Hör Ginna Lindberg, ekots utrikeschef förklara. Jonatan berättar också om Kanadas progressiva inställning till heroin och om den nye premiärministerns försök att förändra problemformuleringen kring knark. Satelliten Gaia har snurrat omkring i rymden i drygt två år och nu har de första resultaten kommit. Men varför är Gaia en stor grej i rymdvärlden och vad är det hon ska göra? Hör Maria Sundin, aka Rymd-Maria, berätta. Till sist berättar Jonatan om Paralympics och den läskiga dopningsmetoden Boosting.

Om Podcasten

Podden som reder ut aktuella begrepp och fenomen så att du som lyssnar får koll på vad det handlar om. Med Isabelle Forsberg och Jonatan Unge. Ansvarig utgivare: Hanna Toll