P3 Om

P3 Om: Komvuxpanik, politikermys och råttkaos

av P3 Om | Publicerades 9/23/2016

I veckans avsnitt pratar vi om att det snart kan bli svårt för vissa att plugga upp sina betyg på komvux, Jimmy Fallons gosegos med Donald Trump samt den råttinvasion vissa menar råder i vårt land.

Nu vid årsskiftet säger vi helt och hållet hejdå till alla rester av det gamla betygssystemet för gymnasieskolan. Det här skiftet kan ställa till det för vissa som vill plugga upp sina betyg, men hur? Vi reder ut och pratar också med Ella Höglind, studie och yrkesvägledare vid kunskapsförbundet/vuxenutbildningen Vänersborg (och inte i Trollhättan, som Isabelle felaktigt påstår i avsnittet)Jimmy Fallon har anklagats för att vara för kärvänlig med Donald Trump när han i sitt program rufsade till hans kalufs. Vad tycker Jonatan om det? Den senaste tiden har mängden nyheter om råttor ökat lavinartat och vi reder ut varför. Vet man egentligen hur många de är och är det ens ett problem? Hör också Tanja Strand som forskar om råttburna bakterier och sjukdomar vid Uppsala Universitet.

Om Podcasten

Podden som reder ut aktuella begrepp och fenomen så att du som lyssnar får koll på vad det handlar om. Med Isabelle Forsberg och Jonatan Unge. Ansvarig utgivare: Hanna Toll