Just Blaze & ScHoolboy Q

Av P3 Soul

Avsnittet publicerades: 5/26/2019

Beskrivning

Producenten Just Blaze byggde en gång bron mellan underjorden och glamhiphop med hjälp av ett gäng dramatiska bangers. ScHoolboy Q är tre år efter förra albumet aktuell med en lite ljusare version av sig själv i form av "CrasH Talk".

För några veckor sedan dök vi ner i hiphop-New York efter elfte september 2001 via Dipset-specialen. Nu är det dags för Just Blaze som representerar samma era. När hiphop vid sekelskiftet började låta som långsam techno kombinerade Blaze gammal boombap med energi från arenarock och rock'n'soul. "Blueprint"-arkitekten fick Jay-Z att gråta, Fabolous att andas, DMX att dunka, Freeway att finna flytet, The Game att diskutera hatet och Eminem att komma igen. I timme två: ScHoolboy Q's resa från lågbudgetvideos med tafatt rap till ett välutvecklat flyt i låtar som kombinerar tvivel och ånger med något som gränsar till gäng- och gangsterglorifiering. En konfliktfylld stil som både är lekfull och olycksbådande. Från 2014.

Om podcasten

Mats Nileskär spelar musik och gör exklusiva intervjuer med soul- och hiphopartister världen över. Ansvarig utgivare: Anna Stenberg