Till P3 Soul

Kehlani & Post Malone

Av P3 Soul

Avsnittet publicerades: 2/17/2019

När hon kom fram kallades hon för en kvinnlig motsvarighet till Frank Ocean. Knappast en förolämpning, men Kehlani Ashley Parrish var så mycket mer.

En artist som ingen annan i en miljö som trots kärleksfokus och rastlös nyfikenhet inte alltid varit inkluderande. Kehlani, med tuff uppväxt i Oakland, Kalifornien, såg ut som personen du inte ville bråka med, men levererade mjuka låtar om kärlek och lust med en färgskala som fortsätter att utvecklas. I timme två snart Sverigeaktuelle Post Malone som erövrat världen med en form av sinnesutvidgande musik, lätt psykedelisk i både ord och ton. När Malone först klev in på scenen sågs han som en anomali. Eller ännu värre en gimmick och kulturgam. Det var folk och countryinfluerad R&B som utgick lika mycket från Green Day och Bob Dylan som från DJ Screw och Pimp C.  I bara farten utvidgades gränsen för vad som är modern pop. Nästa vecka 2020 del 5 av 20.

Om podcasten

Mats Nileskär spelar musik och gör exklusiva intervjuer med soul- och hiphopartister världen över. Ansvarig utgivare: Anna Stenberg