P3 Spel

P3 Spel – Det första påskägget

av P3 Spel | Publicerades 10/17/2018

Idag finns de överallt, de dolda skatterna utplacerade i spelen för oss att hitta, påskäggen. Men varifrån kommer egentligen fenomenet? Ur ett "fuck you" till ett av världens största spelföretag.

I slutet av 70-talet dominerade Atari den globala spelmarknaden. Med sin egen konsol, Atari 2600, släpper de spel som drar in flera miljoner. Men de som gjorde spelen fick stå i skuggan, tills en utvecklare tröttnade och bestämde sig för att gömma ett hemligt meddelande mitt under näsan på bolagscheferna.  Hör P3 Spels Anton Vretander om ett kapitel ur spelhistorien som satt sin prägel på allt vi spelar idag. Spelentusiasten, författaren och journalisten Orvar Säfström om en tid då det mest kittlande med spelen var omslaget på kartongen. Och dessutom berättar spelskaparen Warren Robinett själv om hur det gick till när han skapade spelhistoria i hemlighet.

Om Podcasten

Podden som ger dig koll på allt som händer inom gaming och dessutom berättar de mest spännande historierna från spelvärlden. Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg