Episod 12 - Mörka starka belgare

I episod 12 tar vi en tripp till Belgien och smakar på deras mörka starka alster. Vi dricker Rochefort 8, Achel brune, Chimay blå, Lupulus brune, La Trappe quadrupel, St Feuillien quadrupel, Vreta kloster Abedissan 12 och Firestone Walker Stickee Monkee. Vi diskuterar smakbilder, likheter och olikheter ölen emellan och vi talar om kvadrupelns vara eller icke-vara i öltypsdefinitionen.. Vad är det jänkarna hittat på? Öltypsdefinitionen 9G "mörk stark belgisk ale" lämnar en del tolkningsutrymme i alkoholstyrka, uppfattad humlighet samt färg, även om doft och smakbeskrivningarna zonar in det något bättre. Ta er något mörkt och starkt och häng på oss när vi försöker förtydliga vad vi anser vara rätt inom denna breda stilram. Kanske håller ni med oss? Återigen är det bästa brorsan Tom som har redigerat, TACK! Vi ber på förhand om ursäkt för er som medverkat utan ert medgivande och vetande och ber om ert överseende när vi behandlar er med vår djupa okunskap (bl.a Ante och Diego) Tack som attan för att ni lyssnar på oss! Vi är varmt tacksamma för det. Kom ihåg att ni gärna får betygsätta vår podd, ge oss en etta om du tycker vi förtjänar det även om vi vet att vi är värda en femma ;)

Om Podcasten

En månatlig podcast om öl där vi smakar på olika öl inom ett par typer i varje avsnitt. Vi analyserar hur olika öltyper liknar varandra och hur dom skiljer sig åt. Vi blandar detta med lätt ölhistoria och med tips om öl och ölrelaterade händelser. Kontakta oss med frågor och förslag via Instagram eller Facebook @patalomol. Välkomna till vår ölhörna önskar Ernesto, Hedman och Lundberg ❤️