#087 Mjölksyrning – syra grönsaker med Anastasia Lundqvist
I dagens avsnitt gästar Anastasia Lundqvist, matkreatör och kokboksförfattare, och delar med sig av sina insikter om att äta syrade grönsaker. Anastasia framhäver att det är enkelt och nyttigt: det enda som behövs är tid och tålamod, så att grönsakerna kan mogna och utvecklas med hjälp av mjölksyrabakterier. Dessa bakterier sänker pH-nivån och tar död på skadliga bakterier, vilket gör att grönsakerna håller längre. I processen utvecklas också unika syrliga smaker och aromer.Vi har också ett spännande erbjudande: delta i utlottningen av Anastasias bok om georgisk mat, "Blå berg, grön mat, orange vin". För att delta, gör följande tre saker:Besvara frågan som finns i avsnittet: Vilket historiskt fynd visar på den äldsta fermenteringen och i vilket land hittades fyndet? Skriv ditt svar under inlägget om detta avsnitt på Paleotekets Instagram här eller Facebook här.Gilla Paleoteket på Instagram här eller Facebook här.Gilla Anastasia Lundqvist på Instagram här.Se till att svara senast i slutet av juli. Vinnaren kommer att utses i augusti.För den som är intresserad av att gå djupare in på hälsorelaterade ämnen, erbjuder vi ett medlemskap i Hälsodetektiverna, en onlinegemenskap som hjälper dig att uppnå dina hälsomål. Som medlem får du tillgång till instruktionsfilmer, intervjuer, e-böcker och smakrika recept.Mer från oss: Nyhetsbrev: Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och få tillgång till exklusivt innehåll. Skriv upp dig här: https://www.paleoteket.se/nyhetsbrev/Våra böcker: Upptäck vårt utbud av böcker som kan ge dig en djupare förståelse för hälsa och välbefinnande. Läs mer här: https://www.paleoteket.se/bocker/Utbildning: Vi erbjuder en rad kurser och utmaningar online för att hjälpa dig på din hälsoresa. Läs mer här: https://www.paleoteket.se/utbildning/Medlemskap: Bli en del av vår gemenskap inom Hälsodetektiverna samt få tillgång till värdefulla rabatter. Läs mer här: https://www.paleoteket.se/medlemskap/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.