Hur kan svensk landsbygd förvandlas till kulinariska matlandskap?

När industrierna lämnar landsbygden måste tillväxten fortsätta på annat sätt. Vad är en kulinarisk region? Hur kommer det sig att det finns över 300 vingårdar i Sverige?Paulina Rytkönen, matforskare och docent i ekonomisk historia har de senaste åren forskat om svenskt och europeiskt företagande på landsbygden. Här berättar hon bland annat om att bygga starka varumärken av gastronomiska regioner. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 250 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.