Mer personal och prioriteringar i polisens arbete

Av Polismyndigheten region Stockholms poddradio

Avsnittet publicerades: 9/6/2016

Beskrivning


Framöver kommer polisen behöva samla sig mot prioriterade områden, se till att personal inte slutar och få tillbaka de som redan slutat. Det och andra frågor pratar regionpolischef Ulf Johansson om i månadens podd.


 


Grov brottslighet, komplicerade ärenden, terror och migration. Officiella besök och fotbollsmatcher i huvudstaden och ett reformarbete som pågår för fullt. Framöver kommer arbete med verkställighet av de immigranter som inte ska vara kvar i Sverige. Satsningar i särskilt prioriterade områden kräver också personal. Det behövs resursförstärkning och prioriteringar.

– Trycket på grova brott är större än någonsin. För närvarande utreds cirka 45 mord och 70 mordförsök. Det sker också fler skjutningar och förekommer fler tyngre vapen, berättar Ulf i podden.


 


Ulf pratar om att renodla polisens uppdrag och att kommuner och andra aktörer bör ta över en hel del av polisens mindre prioriterade uppgifter.


 


Han pratar även om att det behövs fler poliser och att man arbetar för fullt med att få tillbaka poliser som redan slutat. Ulf svarar också på hur han ser på att anställa mer civil personal framöver. 

Musik i detta program


Title: Orderly

Artist: Kevin MacLeod 

http://freepd.com/Electronic/Orderly

Om podcasten

Här sänder Polismyndigheten region Stockholm sina podcasts