Ätandets psykologi och neurovetenskap

Mat är på våra läppar – och i våra tankar – nästan för jämnan. Men varför gillar man vissa smaker – är sådana preferenser medfödda, inlärda eller både och? Är synsystemet inblandat?  Janina Seubert leder en forskargrupp inom näringsneurovetenskap och svarar på frågor och berättar om sin forskning om hur lukt, smak och andra sinnen samverkar när vi äter.

Om Podcasten

Psykologisk forskning är en podcast av och med forskare och lärare på Avdelningen för psykologi vid Karolinska Institutet. Här diskuterar vi forskning inom olika ämnesområden som hör till psykologi. Förhoppningsvis kan du som är intresserad av psykologi få inspiration och ny kunskap genom att lyssna på våra samtal. Podcasten är inte vinstdrivande och åsikterna som uttrycks är forskarnas egna; vi representerar alltså inte Karolinska Institutet. Chef för avdelningen är Pia Enebrink och ansvarig utgivare är Mats Olsson i egenskap av institutionschef.