Till podcasten

#82 - Bästa fonderna 2019 samt förslag på fondportföljer och investeringsfilosofi - RikaTillsammans | En podd om privatekonomi

Avsnittet publicerades: 1/6/2019

Topplista med de bästa fonderna per kategori, förslag på hur du kan kombinera dem i ditt sparande och viktiga antaganden i vår investeringsfilosofi. Läs mer och få den kompletta listan på: http://bit.ly/2LSHTto Dagens avsnitt är den årliga sammanställningen av de bästa fonderna för 2019. Det är fonderna som vi själva använder i vårt sparande och våra modellportföljer. Du hittar de bästa globalfonderna, de bästa Sverige-fonderna, de bästa asien- och tillväxtmarknadsfonderna, de bästa räntefonderna och de bästa hedgefonderna. Nytt för i år är ett större fokus på det etiska och hållbara perspektivet, en mer detaljerad uppdelning av räntefonderna, mindre fokus på nörddata och mer fokus på bättre motiveringar och länkar till källor så att man kan fördjupa sig på egen hand. I poddavsnittet repeterar vi även vår investeringsfilosofi och de antaganden som vi bygger hela urvalet på. Vi ger även exempel på hur du kan kombinera fonderna som lego-bitar i olika portföljer med olika risk, tidshorisont och mål. Om du tycker att vi har missat någon fond, kommentera gärna på bloggen.

Om podcasten

Vår podd handlar om att ge dig konkreta tips, råd, verktyg och inspiration för att göra din privatekonomi bättre och rikare på ett enkelt sätt. Ekonomi är nämligen ett av få områden där du kan får goda resultat med relativt små insatser utan att behöva bli en ekonominörd eller lägga massa tid på det. Vi tror nämligen att många är som vi, man vill göra kloka val, ha tid för familjen, barnen, vännerna, sina fritidsintressen och karriär samtidigt som man lägger grunden för en god privatekonomi och en framtid.