Köket i Barnradion del 1: Gifflar

Häng med när Tom och kocken Emma lagar ost och skinkgifflar. Ett mumsigt snacks som också var det första Emma lärde sig laga som barn. Torka av diskbänken och tvätta händerna, nu kliver vi in i köket! Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Laga gifflar med ost- och skinka Ingredienser:1 paket smördeg1 ägg15-20 skivor ost8-10 skivor skinka (köttskinka eller vegetarisk skinka)Tina smördegen i kylen över natten. Kavla ut smördegsplattorna så de blir nästan dubbelt så stora som innan. Skär diagonalt över varje platta så att du har två trekanter i stället för en rektangel.Lägg 1-2 skivor ost och en skiva skinka på varje triangel och rulla ihop så de liknar croissanter. Lägg alla gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg.Grädda i ugnen på 200 grader i 18-20 minuter, eller tills de är gyllenbruna både på toppen och botten. Ät helst nygräddade. Mums!----–Medverkande: Tom Kolback och Emma KolbackProducent: Hanna Rasmuson HulméeKlipp: Klara GrapeMusik: Björn Olsson

Om Podcasten

Bra sagor och serier för yngre barn varje vardag. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Ansvarig utgivare: Doreen Kanter