Sthlm Talks #33 - Mat - från bränsle till underhållning

Hur äter vi i framtiden? Lyssna på mattrendspanaren Lennart Wallander i ett samtal om Stockholms framtid som matstad och hur synen på mat har förskjutits från bränsle till underhållning. Kommer våra restaurangbesök automatiseras så att vi serveras mat och portioner som är anpassade efter vår fysionomi? Kommer jordmixologer som experimenterat fram den perfekta jordkvalitén för restaurangens egenodlade grönsaker presentera dessa vid bordet som en sommelier? Kommer måltiden bli en helhetsupplevelse där kockar, servitörer och till och med diskare går in skådespelarroller för att kombinera mat och underhållning? I antologin Stockholm 2040 som lanseras i november 2022 skriver Lennart Wallander och Priscilla Herlin om näringsintag och restaurangscenen och tar dagens trender – klimatanpassning, urbanisering, automatisering, hemleveranser och digitalisering – in i framtiden. Det här poddavsnittet är en fördjupning av antologitexten.

Om Podcasten

Sthlm Talks - samtal om Stockholm