#8 "Vad är det för färg på grön paprika?!"
I åttonde avsnittet går vi från ord till handling - bokstavligen! När vi först köper, lagar och sedan äter studentmat tillsammans med vår bisittare Fredrik Holmberg. Som lagar till en köttsoppa med indiskt chapatibröd till. Receptet följer: Köttsoppa (4 portioner) 6 potatisar av fast sort 2 stora morötter 1 stor gullök 7 champinjoner 400 gram tärnat fläskkött (grytbitar av picnicbog) + grönsaksbuljong, eventuella kryddor efter behag. Gör så här: Skär grönsakerna och köttet i ungefär lika stora bitar. Bryn köttet och löken i kastrullen med lite olivolja och kryddor. Tillsätt vatten och potatisarna och morötterna. Låta koka tillsammans med en buljongtärning. Lägg ner champinjonerna efter cirka 10 minuter. Låt soppan koka ihop tills innehållet har blivit mjukt och soppan smakar gott. Servera gärna några klickar crème fraîche till soppan och gott flingsalt. Chapatibröd (indiskt tunnbröd): 5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1,5 dl kallt vatten Gör så här: Blanda mjöl och salt. Tillsätt sedan vatten och arbeta till en fast deg. Låt chapatidegen vila i minst 30 minuter. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut till tunna kakor (ca 10 cm i diameter) och lägg dem på hög. Värm en stekpanna och grädda chapatibröden ett och ett ca 1 minut per sida. Smaklig spis!