Bánh mì

Här är där man är och där är där man inte är. Vi är i alla fall i Siris kök och hon har lämnat iväg sitt kreditkortsnummer för att få lyssna på Fläskkorv. Kristoffer snackar om Asien och funderar på att stoppa en kudde med inkråmet från baguetten. Det byggs en bánh mì och den är svingod!För 2 stora mackor:1 baguetteRapsolja till stekning 1 paket tofu a 200 g1/2 dl ljus soja 2 morötter 6 rädisor3 dl vatten1 dl socker1 dl ljus vinäger 3 msk majonnäs1/2 gurka1 jalapenoNågra nypor chilipulver Och såhär gör du:1.Skiva tofun och stek den gyllene på båda sidorna.2.Häll upp sojan på ett fat och lägg ned de varma tofuskivorna, vänd dem då och då. 3.Vispa ihop vatten socker och vinäger. 4.Skala och skiva morot tunt, skär dem sedan i tändsticksform. 5.Skiva rädisorna. 6.Lägg ned morot och rädisor i lagen och rör runt ordentligt, få allt under ytan. 7.Dela baguetten på mitten. Skär sedan er snitt och vik upp dem. Ta ut innankråmet på bröden och spara till något annat. 8.Skiva gurkan. Skiva jalapeno tunt. 9.Stryk majonnäs på botten av brödet. 10.Lägg på gurka omlott. 11.Toppa med tofu, lägg sedan på morot och rädisa. 12.Lägg på mycket koriander och tillsist jalapeno och en nypa chilipulver. Tryck ihop och ät!Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.