Champinjonsoppa med vitlöksbröd

PUR-YOO! Kristoffers farbror Roland har tappat bort sig i svampskogen. Det är TYP höst och Siri mixar ihop en superhärlig champinjonsoppa med vitlöksbröd!För 4 pers:600 färska champinjoner 50 g smör1 purjolök1 morot1 l vatten2,5 dl vispgrädde1 grönsaksbuljongtärning 1 msk japansk sojaVitlöksbröd4 stor skivor bröd150 g rumsvarmt smör2/3 kruka persilja4 vitlöksklyftor SaltOch såhär gör du:1.Skiva champinjonerna grovt. 2.Lägg en klick smör i en stor gryta och stek champinjonerna tills de släppt all vätska och börjat få färg. 3.Skala och finhacka morot under tiden. 4.Dela purjolöken på längden och skiva tunt, skölj bort ev. grus. 5.Tillsätt mer smör samt purjo och morot till svampen. Stek tills de är lätt gyllene. 6.Tillsätt resten av smöret och stek i 5 min till. 7.Häll på vatten och låt det koka upp. 8.I med grädde, buljong och soja. Salta efter smak. Låt koka utan lock i ca 10 min. Lägg sedan på locket och låt småkoka. 9.Finhacka persiljan och Gaffla ihop med smöret plus riven vitlök till ett vitlökssmör. Salta efter smak. 10.Bred på smöret på bröden som du har lagt på en plåt med bakplåtspapper. 11.Ställ in i ugn och sätt på högsta grillvärme. 12.Låt gå i ca 7 min eller tills de är lätt gyllene i kanterna. 13.Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt ev lite mer vatten för rätt konsistens. 14.Servera med olivolja, peppar och vitlöksbröd!Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.