Crème Ninon

I det här avsnittet gråter Kristoffer ganska mycket, men för en gångs skull inte pga löken. Det är jazz, Tore Wretman och lite om Shanti Roneys gamla boots. Men framförallt är det en otroligt fin grön ärtsoppa som toppas med pepparrotskräm! Crème Ninon för 4 pers:  500 g frysta ärtor2 gula lökar1 vitlöksklyfta2,5 dl matlagningsgrädde1 msk rapsolja1 l grönsaksbuljong 1 msk vitvinsvinäger Salt  Pepparrotskräm:2 dl creme fraiche1 riven pepparrot  Till servering: GräslökOlivolja    1.  Hacka lök och vitlök  2.  Stek mjuka i rapsolja.   3.  Häll på vatten och buljong, låt koka upp.   4.  Häll i ärter och koka i nån minut.   5.  Tillsätt grädde och vitvinsvinäger.   6.  Mixa slätt och smaka av med salt  7.  Rör ihop creme fraiche och pepparrot, salta.   8.  Hacka gräslök fint.   9.  Servera Sösoppan med krämen, gräslök och en liten liten skvätt olivolja!  Följ oss på instagram: @tack.fm Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Saga Markkula och Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.