Huevos Rancheros

I köket puttrar det tomatsås och doftar spiskummin. Kristoffer befinner sig mentalt främst i Mexico medan Siri Barje skapar TFM:s mest brunch- och instagramvänliga maträtt hittills. Ungefär när Triumf tror att han kan se in i framtiden i de pocherade äggen är den klar:Ta och gotta dig i - HUEVOS RANCHEROS!För 4 pers behöver du:1 gul lök3 msk rapsolja3 vitlöksklyftor1 röd chili1 röd paprika1 tsk spiskummin400 g skalade tomaterCa 10 färska plommontomater 4 äggSalt och peppar1 knippe korianderTortillabrödOch såhär går det till:Skiva gul lök och riv vitlök, stek i rapsolja på medelvärme tills något gyllene.Skiva paprika och chili, tillsätt till löken och stek i 5 min.Tillsätt spiskummin, stek 1 min. Salta och peppra!Hacka tomaterna och häll i.Mosa de skalade tomaterna med händerna och rör runt, låt koka ihop i 5 min.Gör små hål i såsen, knäck försiktigt ned äggen och låt dem pochera tills gulan är lite fast.Stek tortillan i torr panna. Servera med tortilla och koriander.Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Saga Markkula och Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.