Hummus med grönsaker

I veckans avsnitt av Tack för maten meckas det hummus. Siri tror att man lättast gör den magiska kikärtsröran med stavmixer, vi får se hur det går! Det enda man med säkerhet vet med hemmagjord hummus är att det blir VÄLDIGT gott!För 4 pers (8 om det serveras som snacks):2 burkar kikärtor 1/2 dl tahiniVatten1/2 dl rapsolja1 tsk spiskummin2 vitlöksklyftor 1 citron Till servering:HjärtsalladRädisorGurkaMorotEndivesalladSelleriSockerärtor el ärtor, bara de kommer i skida!PitabrödOlivolja SesamfrönOch såhär gör du: 1.  Skölj kikärterna noga. 2.  Vispa ihop tahini och vatten till en slät och lätt rinnig konsistens3.  Mixa kikärtor, tahini med spiskummin, riven vitlök, olja och salt4.  Mixa mixa mixa länge så att hummusen blir helt slät. Du kanske behöver tillsätta en skvätt vatten. Smaka av med salt och citronsaft. 5.  Skär upp och arrangera grönsakerna på ett (gärna) trevligt fat. 6.  Lägg upp hummus i en låg skål, droppa på olivolja och sesamfrön. 7.  Servera med grönsakerna. Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Saga Markkula och Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.