Jollof rice

Det här avsnittet innehåller tips på vad man kan tröstköpa ifall man blivit dumpad. Kristoffer håller en kort men lärorik lektion i svenska medan Siri försöker fokusera på maten: JOLLOF RICE! En västafrikansk rätt som är så himla god att hälften hade varit Nobelpris i smak. För 4 pers:5 dl basmatiris10l vatten4 tomater 4 vitlöksklyftor2 spetspaprikor3 gula lökar1/2 dl olja1 chili 2 tsk curry2 tsk torkad timjan2 lagerbladSalt2 buljongtärningarPersiljaLimeSåhär gör du!1. Skala lök och vitlök och skär grovt. 2. Dela tomaterna och paprikan samt chilin. 3. Mixa grönsakerna till en grov röra med salt. 4. Värm oljan i en stor gryta, stek curry och timjan någon minut. Tillsätt sedan tomatpuré och stek ytterligare 1 min. 5. Häll på den mixade grönsaksblandningen. 6. Stek någon minut och häll sedan på ris och vatten. 7. Smula ner buljong och ha i lagerblad. 8. Koka tills riset är klart och rör om då och då. 9. Servera med lime och persilja. Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Saga Markkula och Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.