Morotssallad

Siri och Kristoffer spånar lite i hur tillverkningen av tändstickor går till, what's the deal med dill och vad har de egentligen för munkänsla i Masthugget? Samtidigt slängs det ihop en magisk morotssallad med koriander och sesamfrön. För 4pers: 4 stora morötter2 msk olivolja1 tsk sesamolja1 tsk flytande honung Saften från en halv citronSalt1 kruka koriander Till servering:Rostade sesamfrönGochugaru Och såhär gör du: 1.Skala moroten. Skiva den på en mandolin. 2.Skär tunna långa stavar av moroten och lägg på ett stort fat. 3.Vispa ihop olivolja, sesamolja, honung, citron och salt. 4.Plocka koriandern från bladen. Finhacka stjälkarna. 5.Blanda med stjälkarna med moroten, häll på dressingen och blanda. 6.Toppa med rostade sesamfrön, guchugaru samt den sparade koriandern!Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.