Moules marinières

Vi är tillbaka en sväng i vårt ursprungskök! Kristoffer rensar musselskägg med tänderna och berättar historier från Frankrike. Siri avslöjar som vanligt lite tricks samtidigt som hon freestylar i köket. MUSSLOR, otroliga. Lyssna och laga!För 4 pers:1 nät musslor 4 bananschalottenlökar6 vitlöksklyftor 1 msk smör1 msk rapsolja2,5 dl grädde 2,5 dl vinSalt1 knippe persiljaNågra droppar TabascoOch så här gör du:1.Tvätta och skrubba musslorna ordentligt och släng trasiga skal. 2.Skiva lök och vitlök tunt. 3.Stek lök och vitlök i smör och olja tills lätt gyllene. 4.Häll på vin och grädde, låt koka upp ordentligt. 5.Lägg ned musslorna och lägg på locket. 6.Låt dem ånga i ca 4-5 min. 7.Hacka persiljan. 8.Ta av musslorna från spisen. 9.Servera med hackad persilja och stänk över Tabasco!Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.