Pannbiff med gräddsås

NY LOCATION! Vi spelar in hemma hos Siri B och hon berättar om det lilla lökbråket på Öland. Kristoffer har sträckt sig men givetvis på ett coolt sätt och drar en svajig skröna om marmelad. Det lagas en helt fantastisk pannbiff med gräddsås, blancherad svartkål och persiljemorötter.För 4 pers:850 g formbar vegofärs1,5 st gul lök1 msk dijonsenap4 msk ljus soja2-3 msk rapsolja 50 g smör3 dl vispgrädde 2 msk flytande svampfond på flaska 500 g morötter1 kruka persilja300 g svartkål2 klickar smörKokt potatis och ev lingon till servering Och såhär gör du:1.Tina färsen och blanda med dijon, 2 msk soja och salt. 2.Riv löken och blanda runt. Peppra och forma platta pannbiffar. 3.Skala morot och skiva på snedden, lägg i en liten kastrull med vatten som knappt täcker plus en klick smör. 4.Koka potatisen och låt den stå att ånga av. 5.Ta bort bladnerven i mitten på svartkålen och blanchera den sedan i saltat vatten. Låt ånga av. 6.Stek pannbiffarna gyllene i rapsolja och smör för fina färg på båda sidorna. Håll varma i ugnen. 7.Stormkoka moroten tills allt vatten försvinner, salta och hacka persiljan. 8.Ha i allt smör i pannan du stekte biffarna i för nu ska vi göra sås!9.Häll på grädden. Häll på svampfond och soja och låt koka upp, småkoka till en trevlig konsistens, späd ev med vatten. 10.Stek svartkålen snabbt i en klick smör. 11.Vänd ned persiljan i morötterna. 12.Servera pannbiffarna med sås, potatis, morot och svartkål!Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.