Piadina

Det är glatt som fan, det bakas äntligen lite bröd! Det kan vara första gången i poddens historia som Siri faktiskt blir imponerad av Kristoffers färdigheter vid köksbänken. Proffsbubblor, frieri och piadina – nästan enklare än att koka pasta. Piadina för 4 pers:7 dl mjöl2 tsk bakpulver 2 tsk grovsalt eller 1½ vanligt½ dl olivolja3 dl vattenTopping:2 st mozzarella2 tomater2 msk (eller tsk) pesto1 knippe basilika2 nävar ruccolaSalt och pepparOch såhär gör du:1. Blanda ihop alla torra ingredienser till degen, rör sedan ned olja och sist vatten. Rör till en smidig deg men överarbeta inte. 2. Skiva mozzarella och tomat tunt. 3. Dela degen i fyra delar och kavla ut tunt. 4. Stek i en torr varm panna, vänd när den har fått fin färg. 5. Bred på pesto på halva delen av gräddade sidan, lägg på mozzarella, tomat, ruccola, basilika, salt och peppar. 6. Vänd över den ofyllda sidan över fyllningen. Servera varm!Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Saga Markkula och Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.