Potatisgratäng

Tack för maten är tillbaka efter sommaruppehållet! Kristoffer pratar tiden innan vitlökssmör med honung uppfanns och bränner sig gånger två, men han gör ingen grej av de. Det fräser stillsamt i pannan, jazzen ligger där i bakgrunden och Siri reclaimar potatisgratängen utan tillbehör.Potatisgratäng för 4 pers:1 kg potatis2 st purjolökar2 dl mjölk3 dl grädde1 dl riven ost2 msk smör4 vitlöksklyftor1 dl riven ost1,5 tsk SaltPepparOch såhär gör du:1.Sätt ugnen på 225 grader 2.Skala potatisen3.Skiva potatisen tunt med en mandolin eller en kniv4.Skiva purjolök även det gröna och skölj den noggrant i ett durkslag 5.Värm en stor stekpanna eller kastrull och smält 1 msk smör 6.Tillsätt purjon och stek den mjuk, riv ned vitlöken 7.Tillsätt potatis samt mjölk och grädde. Tillsätt salt8.Låt koka ihop i 6 minuter 9.Smörj en gratängform med resterande smör 10. Häll ned potatisen i formen och platta till. Riv över osten 11.Peppra 12.Grädda i 15 min eller tills den är gyllene Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.