Provensalsk dipp

Vi är tillbaka i Frankrike! Siri glömmer citronen som vanligt och vitlöksdosen gör man lite som man vill med såklart. Kristoffer testar sitt gehör (sådär) mot Jean-Michel Jarres otroliga Oxygene, Pt. 4.Dipp diplomatique, auberginekaviar, eller provensalsk dipp... Kalla det vad du vill, det här behöver du:2 små el en stor aubergine 4 msk olivolja1 stor kruka persilja2 vitlöksklyftorSaltCitronOch så här gör du:1.Sätt ugnen på högsta grill. 2.Baka auberginen i ugnen och snurra den så den blir helt bränd runt om. 3.Lägg i en skål och täck med plastfolie eller i en stor burk med lock. Låt vila i minst 10 min. 4.Koka vitlöken någon minut, skiva den sedan. 5.Skala auberginen och mixa den slät med persilja, vitlök och olivolja. 6.Smaka av med citronsaft och salt!Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.