Räkcocktail

Kristoffer kommer med två starka avslöjanden: Sitt bästa trick med sparris samt vilken demonproducent som har gjort Tack för maten-vinjetten! Siri har läst gamla kokböcker och bestämt sig för att reclaima räkcocktailen, den klassiska förrätten från 70-talet. Otroligt.För 4 pers:1 kg frysta räkor med skal 1/2 gurka 4 rädisor4 cocktailtomater 1 huvud hjärtsallad 12 gröna sparrisarGräslök Sås:4 msk creme fraiche4 majonnäs 1,5 tsk japansk soja1/2 tsk tomatpuré Saften från en 1/2 citron samt lite zest1 riven vitlöksklyfta Salt och pepparSåhär gör du:1. Tina räkorna och skala dem. 2. Blanda alla i ingredienser till såsen och låt stå. 3. Koka sparrisen i ca 1-2 min. Kyl dem i KALLT vatten. 4. Dela sparrisen i trevliga bitar. 5. Kvarta rädisor och tomater. Hacka gräslöken. 6. Dela salladen. Skär gurkan i trevliga bitar. 7. Lägg sås i botten på ett glas eller skål. 8. Fyll på med alla grönsaker. 9.Lägg en näve räkor som en hög i varje skål. Toppa med gräslök och svartpeppar. Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.