Två sorters kål

Den tredje julspecialen är här, också kallat "Det stora kålåket". Siri avslöjar att hon tittar på Kalle på julafton, sen så lär hon oss saker om kål såklart. Kan vi få nog av kål? NEJ. Kristoffer läser lite på wikipedia om kål, rätt in i podden. Sen så lagas det kål också, kål från Bryssel och kål med färg (grön).Hur du gör och vad du behöver kommer HÄR:Gräddkokt grönkål1 paket grönkål ca 200 g2 dl vispgrädde25-50 g smörSalt1.Riv kålen i mindre bitar och hacka upp stammen. 2.Stek den i smöret och häll på grädden, låt det koka ihop snabbt tills krämigt ca 5 min, salta!Sojastekt brysselkål1 nät brysselkål50 g smör2 tsk sojaRostade sesamfrön till servering1.Dela brysselkålen i två och ta bort fula blad2.Stek den mycket snabbt i en panna med smör. Ca 1 min på hög värme. 3.Häll på soja och låt det koka in ca 30 sek. 4.Lägg på ett fat och toppa med sesamfrönFölj oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.