#014 – FoodTech

Insekter, alger och kött framställt i labb. Det är några framtidsutsikterna när man kikar in teknikområdet som handlar om att utveckla och skapa innovation inom mat – FoodTech. Matproduktionen står för en stor del av utsläppen i vår värld och det behövs många innovativa, hållbara lösningar för att vi ska ha mat även i framtiden. FoodTech är därför superhett just och det investeras mycket pengar i bolag som minskar matsvinnet, tar fram nya proteinkällor och skapar miljövänliga alternativ. Så vad händer på det här området och hur påverkar teknikutvecklingen vad och hur vi kommer äta i framtiden? Medverkande Frida Jonsson, journalist agfo.se Annie Månsson, matbloggare och klimatkonsult Adam Vikström och Mattias Chahin, Deligate Musik Originalmusik av Sandra Broström Övrig musik Sad Marimba Planet - Lee Rosevere More on that later - Lee Rosevere Keeping it together - Lee Rosevere Here's the thing - Lee Rosevere Isalaga - Yan Terrien Övrigt The algae dome (Youtube) Prata med mig Använd hashtag #teknikensunder Min blogg: teknifik.se  Twitter: @elinhaggberg Instagram: @teknifik  Facebook: /teknifik  Mail: hello@teknifik.se  Teknikens under produceras av Elin Häggberg. Det här avsnittet sponsrades av Wise IT – vill du se vad nästa steg på din väg in till IT-branschen kan vara? Besök wiseit.se/tankom!

Om Podcasten

Vi lever i en fantastisk tid av ny teknologi och digital utveckling – men vad gör tekniken med oss människor? Hur påverkar och förändrar den våra liv? Teknikjournalisten Elin Häggberg undersöker detta genom att varannan vecka utforska olika teman och prata med forskare, experter, journalister, tänkare och helt vanliga människor. Alltid i den lättillgängliga och inkluderande anda som blivit Elin Häggbergs signum på bloggen teknifik.se och i hennes föreläsningar.