46. Intervju med yacht-kocken Alexander Dolkow

Hur fungerar det med maten ombord för crewn? Är jobbet som kock det tuffaste jobbet ombord? Vad äter gästerna ombord? Äntligen har vi en kock med i podden, och det är ingen mindre än vår YS-deltagare Alexander Dolkow! Alexander gick introduktionskursen med oss online sommaren 2022, och därefter började resan mot det första jobbet. Efter några intervjuer, en trial och ett temp-jobb lyckades han till slut kamma hem ett permanent jobb som sous chef på en 63 meter lång charteryacht inför Karibien-säsongen. I detta avsnitt berättar Alexander om hur han lyckades få ett visum till USA utan bevis på anställning, om omställningen att gå från restaurangkök till båt-kök (galley), och varför han tycker jobbet som kock på yachts är bättre än jobbet som kock på en restaurang. Han svarar också på alla era frågor om maten för crew, eftersom detta är hans största ansvarsområde ombord. Smaklig måltid, och trevlig lyssning!

Om Podcasten

En podd om två barndomsvänner som känt varandra sen sex års ålder. På olika håll har de jobbat på privatägda lyxyachter runt om i världen - och tillsammans har de besökt alla världsdelar. Nu driver de företaget Yachting Sweden ihop, där de hjälper andra att ta sig in i branschen. I den här podden delar de med sig av ofiltrerade historier från livet ombord lyxyachterna, och om hur det egentligen är att jobba för the rich and famous! Följ oss på Instagram: @yachting_sweden