Koll på kål
Ett vanligt nybörjarfel är att inte skörda kål i tid. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. När vi odlar broccoli och blomkål är det egentligen blomknopparna vi äter. Det gäller att inte skörda för sent för när knopparna slår ut så tappar man både form, struktur och smak. Kålfamiljen som visar sig rymma massor av historia och en del roliga historier.De ska skördas i knopp! Och ätas direkt! Pernilla Månsson Colt och John TaylorPernilla och John är två av Sveriges mest profilerade inom trädgårdsområdet och är kända från SVT-programmet ”Trädgårdstider”. Där har vi hört deras vänskapliga gnabbande kring det mesta gällande odling, plantering och beskärning. Pernilla Månsson Colt är dessutom programledare för ”Ring så spelar vi" i P4 samt SVT-programmet ”Husdrömmar Sicilien” och vid Nobelfirandet.Lyssnarnas frågor besvarasI varje program besvarar Pernilla och John några av de lyssnarfrågor vi fått.Skicka in din fråga till tradgarden@sverigesradio.seProducent: Kim OhlssonRedaktör: Eva RobildLjud och redigering: Niklas Skagerlind