Träningsglädje TALKS

Kan människor bara göra lite mer och tänka lite mindre så blir det lite bättre

av Träningsglädje TALKS | Publicerades 6/4/2019

Förra månadens avsnitt som handlade om livsglädje med Ida B Olsson spred sig snabbt i sociala medier - tack för alla kommentarer jag fått. Jag tror att den här månadens avsnitt kommer bli minst lika lärorikt - och ett avsnitt jag tror att vi är många som kommer att lyssna på flera gånger.

Jag pratar med Sannda Sundell om självledarskap. Kanske är det det svåraste ledarskapet av dem alla. Självledarskap handlar om att leda oss själva så att vi mår bra. Men varför gör vi inte alltid det? Varför är det så svårt? Vet du ens vad som är viktigt för dig och vad som får dig att må bra? Och om du inte vet det - vet du hur du ska ta reda på det?

Jag och Sanna pratar om att hitta vårt ”varför” och hur svaret hjälper oss att fatta beslut. Vi pratar om rädslan att misslyckas och om självförverkligande. Sanna säger att ”kan människor bara göra lite mer och tänka lite mindre så blir det lite bättre”.

Vi pratar om bekräftelser i sociala medier och diskuterar om det är något dåligt, men Sanna menar att det är viktigt för sin egen skull att få bekräftelse ibland. Hela vintern har jag funderat på det där när jag vinterbadat. Skulle jag badat lika ofta och envist om jag inte lagt upp det i sociala medier för att få hejarop - och är det en dålig grej?

Sommarens uppgift blir att göra ett utvecklingssamtal med sig själv. Feedback - och därigenom utveckling - handlar om att ge en gåva till en annan person för att få relationen att växa. Och i sommar kan den där ”andra personen” vara du själv. Sanna bjuder på bra övningar för att lyckas med just detta - och jag berätta om min strategi för mitt liv.

Innan samtalet med Sanna träffar jag Joakim på Svenska Spel. Han har det spännande uppdraget att hitta nya talanger till det techbolag som svenska spel faktiskt är. Svenska spel är sponsor till den hör podden och inom koncernen Svenska Spel finns omkring 2000 medarbetare på kontoren i Solna, Visby och Göteborg och på de fyra casinona. Här finns alla möjliga tjänster, från Systemutvecklare och Servicedesigners till Dealers och Kockar.

Vi pratar om vad nya talanger vill ha på en arbetsplats - och vad Joakim också tar med sig till jobbet på Svenska Spel och sina kollegor!

Just nu letar Svenska Spel nya talanger; läs mer på karriar.svenskaspel.se!

Om Podcasten

Bloggaren bakom Traningsgladje.se pratar träning, hälsa, inspiration, frustration och allt annat som rör en träningsbloggares liv.