Till podcasten

127. A Quiet Perfume Place Called Meg. - TT Filmpodcast

Avsnittet publicerades: 9/5/2018

I det plaskblöta avsnitt 127 tar vi oss ut på djupt vatten. En av oss hatar att bada i hav och anledningen är hajar. I THE MEG slipper en gigantisk haj ut ur Marianergraven och vill käka upp allt som rör sig. Fast med en barntillåten åldersgräns på filmen börjar man ana oråd. Har åldersättarna på biofilm fått fnatt eller är detta en tandlös tramsfilm som inte alls har något bett? Ni får vår tolkning på hur Hollywood gjorde en monsterkompromiss på denna.


Det blir ännu mera monster av ett annat slag. Emily Blunt med familj har bosatt sig ute i skogen. Hon och familjen tvingas gå runt barfota och komunicera med teckenspråk för att inte läskiga monster med superhörsel skall komma och äta upp dem. Allt händer i en av årets mest omtalade skräckfilmer: A QUIET PLACE.

Sedan var det ju det här med PARFYMEN. Tomas tvingade mig, Thomas, att glo på Parfym. Det lät ju jättetråkigt men när jag förstod att det handlade om en seriemördare i 1800-talets Frankrie så ändrade jag inställning. 2 timmar och 27 minuter parfym. Är det mer än vad man klarar av?
Vi hittar ju i och för sig både Dustin Hoffman och Alan Rickman på rollistan samt att John Hurt är berättarrösten i filmen. Skeptisen fanns där från början och domen lät sig inte vänta. 


Dessutom så firar vi med att våra svenska favoritfilm, Tjuvjägaren, av Johan Fågelström har släppts på VOD, och DVD.
Det gör vi med att tävla ut 2 exemplar av filmen på en svinlyxig utgåva som är proppad med extramaterial. Lyssna på podcasten för hur du gör
för att vinna denna dyrgip.

Ni alla skall vara jättevälkomna till ännu ett fullproppat avsnitt av det bästa här i världen : FILM! 

Om podcasten

TT Filmpodcast pratar om film, skådespelare, regissörer, stora Blockbusters och smala indiefilmer. Podcasten tar upp båda nya filmer och gamla klassiker. Vi tipsar om filmerna du missat och varnar för skräpet. Vi gör då och då specialprogram om olika filmsviter eller genrer.