61. Antiinflammatorisk kost

Antiinflammatorisk kost är temat för veckans avsnitt där Tyngre Dietistpodden träffar Helen Lindqvist. Helen är universitetslektor vid Sahlgrenska akademin, Dr. i biovetenskap från Chalmers Tekniska Högskola, med inriktning mot livsmedel och nutrition. Helen tillhör en forskargrupp inom nutritionell metabolomik, där hon är involverad i flera interventionsstudier. Fokus i projektet är att karaktärisera kostintag hos individer genom analys av metaboliter i blodprov och urinprov. I avsnittet diskuteras bland annat det aktuella forskningsläget vad gäller antiinflammatorisk kost, vad begreppet egentligen innebär samt studien MIRA (Musslor-Inflammation-Reumatoid Artrit) vilken syftar till att öka kunskapen om specifik kost för personer med reumatism. Tips på lättläst artikel för dig som vill fördjupa dig ytterligare i ämnet: http://nutritionsfakta.se/2016/12/15/kostens-paverkan-pa-inflammationsmarkorer/

Om Podcasten

Två legitimerade och pratglada dietister diskuterar kost, näring, träning och hälsa. Nytt avsnitt varje vecka! Värdarna är Lova Molin och Karoline Pettersson. Ni hittar även @tyngredietistpodden på Instagram och Facebook med tips på goda recept, intressanta nyheter och annan matnyttig information.