Till podcasten

Fett och fettkvalitet - Tyngre Dietistpodden

Avsnittet publicerades: 5/19/2018

Fett, liksom kolhydrater och protein, är livsnödvändigt för oss, bland annat som energikälla men även för normal funktion och näringsupptag i kroppen. Det finns olika typer av fett med olika egenskaper och som är mer eller mindre bra för oss, och man brukar därför prata om fettkvaliteten.

Hur man ska tänka i valet av exempelvis matfett, hur mycket och vilken typ av fett maten innehåller och hur man kan förbättra fettkvaliteten är några diskussionspunkter som Tyngre Dietistpodden behandlar i veckans avsnitt.

Om podcasten

Tre legitimerade och pratglada dietister diskuterar kost, näring, träning och hälsa. Nytt avsnitt varje vecka! Medverkar gör Lova Molin, Eleonor (Ella) Olsson och Maria Palmqvist. Ni hittar även @tyngredietistpodden på Instagram och Facebook med tips på goda recept, intressanta nyheter och annan matnyttig information.