12. Gluten och celiaki

Avsnittet presenteras i samarbete med Fria Bröd, ett familjeägt bageri i Göteborg! Vad är gluten, vad måste man utesluta för att lyckas hålla en strikt glutenfri kost, och vad kan man använda i stället? Endast 1-3 % av den svenska befolkningen har celiaki, eller glutenintolerans, men betydligt fler än så kan sannolikt må bättre av att äta en glutenfri kost. Vi pratar om vad man bör tänka på när man äter en strikt glutenfri kost, vad man ska titta efter på ingrediensförteckningen, tips på glutenfri matlagning och bakning samt sätter våra smaklökar på prov när vi identifierar glutenfritt bröd.

Om Podcasten

Två legitimerade och pratglada dietister diskuterar kost, näring, träning och hälsa. Nytt avsnitt varje vecka! Värdarna är Lova Molin och Karoline Pettersson. Ni hittar även @tyngredietistpodden på Instagram och Facebook med tips på goda recept, intressanta nyheter och annan matnyttig information.