Till podcasten

Rött kött och cancer - Tyngre Dietistpodden

Avsnittet publicerades: 8/25/2018

Veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden har fokus på rött kött och cancer. Enligt livsmedelsverket bör vi äta mindre rött kött och chark, inte mer än 500 gram i veckan. Endast en mindre del bör vara chark. Vidare har WHO klassat processat kött som cancerframkallande.

Hur bör man egentligen tänka när det gäller intag av kött? Hur mycket ökar egentligen risken för cancer i praktiken? Och finns det något man bör tänka på om man drar ner på sitt intag av rött kött?

Om podcasten

Tre legitimerade och pratglada dietister diskuterar kost, näring, träning och hälsa. Nytt avsnitt varje vecka! Medverkar gör Lova Molin, Eleonor (Ella) Olsson och Maria Palmqvist. Ni hittar även @tyngredietistpodden på Instagram och Facebook med tips på goda recept, intressanta nyheter och annan matnyttig information.