Avsnitt 118: Ekologisk odling är sämre för klimatet och kaloribomber på restaurang

Julen närmar sig och i det här avsnittet av Tyngre Rubriker diskuterar vi bland annat två studier från BMJs julnummer som traditionsenligt brukar innehålla lite mer roliga studier. I det här fallet handlar det om kalorier i måltid från snabbmatsrestauranger kontra kalorier i en måltid från en vanlig restaurang och att högtiderna jul, nyår och midsommar verkar öka på antalet hjärtinfarkter här i Sverige. Utöver det här så får du en liten djupare inblick i studien som påstods ha visat att ekologisk odling är sämre för klimatet och sen diskuteras hockeyförbundets nya satsning rörelsekurvan där föräldrar kan testa sina barns motorik för att få en liten inblick i hur de ligger till. Medverkar i panelen gör Caroline Mellberg, Jenny Ågren, Wille Valkeaoja, Jacob Gudiol & Jacob Papinniemi.  Hålltider 00:00:00 Ekologiskt jordbruk i Sverige är sämre för klimatet 00:17:31 Det är väldigt mycket kalorier i maten på restauranger 00:28:24 Fler hjärtinfarkter kring julafton och nyår 00:35:59 Rörelsekurvan för att kartlägga hur motoriskt duktiga ens barn är Följ gärna Tyngre Rubriker på Instagram för att få del av relaterat material till podcasten.

Om Podcasten

Ett gäng kompetenta och pratglada individer diskuterar veckans viktigaste nyheter inom kost, träning och hälsa. Medverkar gör Jacob Gudiol, Wille Valkeaoja, Jenny Åberg, Jacob Papinniemi, Robin Fondberg & Caroline Mellberg.