Avsnitt 151: För mycket bröstmjölksersättning och GMO i vegoburgare

I veckans Tyngre Rubriker får du höra om fyra olika ämnen. Först blir det en diskussion kring den veganska impossible burger som numbera får säljas i vanliga matbutiker i USA. Den kommer dock troligen inte att dyka upp i Europa inom en rimlig framtid. Efter det får du höra om hur dåliga människor är på att dosera bröstmjölksersättning vilket leder till att de många gånger ger barn för mycket pulver och därmed för mycket energi. Sedan hoppar vi vidare till en diskussion kring hur du skulle kunna utforma en mataffär så att den uppmuntrar människor till att göra bättre matval istället för sämre som det är nu. Till sist får du höra om en intressant studie där man fick försökspersoner att gå upp i vikt genom att äta olika typer av muffins som innehöll olika mängder av olika typer av fett för att se om försökspersonernas hälsa påverkades på olika sätt. Medverkar i panelen gör Caroline Mellberg, Jenny Ågren, Wille Valkeaoja & Jacob Gudiol. Hålltider 00:00:00 Impossible burger får säljas i mataffärer i USA men det kommer inte till Europa 00:15:25 Blir barn som får bröstmjölksersättning oftare överviktiga för att föräldrarna ger dem för mycket stora portioner? 00:27:32 Hur kan du utforma affärer så människor gör bättre matval? 00:42:23 Ska du äta för mycket muffins är det bättre om de innehåller fleromättade fetter än mättade fetter Följ gärna Tyngre Rubriker på Instagram för att få del av relaterat material till podcasten.

Om Podcasten

Ett gäng kompetenta och pratglada individer diskuterar veckans viktigaste nyheter inom kost, träning och hälsa. Medverkar gör Jacob Gudiol, Wille Valkeaoja, Jenny Åberg, Jacob Papinniemi, Robin Fondberg & Caroline Mellberg.