Om att göra 365 äventyr på ett år och vi lagar vegetarisk friluftsmat

Louise Östberg bestämde sig för att göra ett äventyr, varje dag, i ett år för att se om flera små äventyr kan ge samma känsla som ett stort.

Ute med P1 träffar Louise Östberg i hennes nya hemort - Funäsdalen. När äventyren började bodde hon med sin familj på Lidingö och flytten till fjällen var ett av resultaten av hennes hundratals vardagsäventyr.Klättring, yoga, cykling, löpning, hästridning, kajakpaddling - listan blev lång av alla aktiviteter Louise testade på under året. Till och med när hon hade 40 graders feber blev det en aktivitet, även om det blev av det lugnare slaget: att tälta i trädgården. Louise utmanar också programledare Linnea Luttu till att göra ett äventyr hon sent kommer att glömma.I det här programmet är friluftskocken Eric Tornblad tillbaka och vi lagar kikärtsbiffar med bulgur med gaskök i naturen. Erics recept från boken Fjällmat:Ost- & kikärtskakorEn riktig energibomb som dessutom går ganska snabbt att göra. Det smarta är att rätten delvis tillagas när du häller på det kokande vattnet. Ät som de är eller tillsammans med ris eller pasta. Kikärtsmjöl hittar du i en butik för hälsokost.En portion1 dl kikärtsmjöl (av okokta kikärter)1 nypa salt1 nypa svartpeppar2 tsk torkad persilja50 g hackad parmesanost+ 25 ml olja i smeten+ 25 ml olja till stekningHemma: Blanda allt utom olja i en påse.Ute: Tillsätt hett vatten och rör till en jämn smet.Låt stå i tio minuter och tillsätt därefter hälften av oljan.Värm olja i en panna, klicka ut smeten till två kakor och stek i medelvärme ett par minuter på varje sida. Ät direkt!Programledare: Linnea Luttu

Om Podcasten

Ett program om friluftsliv där vi möter människor som dras till äventyret & avkopplingen i naturen. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Ansvarig utgivare: Patrik Boström