Följ sommarens sport på TV och via Poddar

Sommaren 2024 bjuder på en spektakulär uppsättning sporthändelser som troligtvis inte gått någon obemärkt förbi. Med både Fotbolls-EM och Sommar-OS i Paris på schemat, är det dags att förbereda sig för en sommar fylld av nervkittlande matcher och otroliga atletiska prestationer. Oavsett om du föredrar att titta på TV eller följa med via podcasts, finns det många sätt att hålla dig uppdaterad och njuta av varje ögonblick.

För alla er som inte vill missa en stund av sommarens sport på TV så finns TVSporten.nu. En komplett tablåtjänst där du hittar den senaste information om vart, när och hur du följer dagens sport på TV.

Fotbolls-EM 2024

Fotbolls-EM är alltid en efterlängtad turnering och i år är inget undantag. Turneringen samlar Europas bästa landslag som ska kämpa om den prestigefyllda trofén. Favoriterna inkluderar traditionellt starka lag som Tyskland, Spanien, Frankrike och Italien, men även en rad förväntade utmanare som har möjlighet att överraska.

Turneringen spelas på tio ikoniska arenor runt om i Tyskland, inklusive München, Berlin, Hamburg och Köln. Varje spelplats erbjuder en unik atmosfär och fans från hela Europa ser fram emot att se sina landslag på den stora scenen. Öppningsmatchen äger rum den 14 juni i München och finalen hålls den 14 juli på Olympiastadion i Berlin.

Matcherna kommer som tidigare nämnts att spelas i städer som Berlin, München, Dortmund, Stuttgart, Hamburg, Düsseldorf, Köln, Leipzig, Frankfurt och Gelsenkirchen. Dessa städer erbjuder både moderna arenor och utmärkta faciliteter för både spelare och åskådare. Turneringen garanterar många minnesvärda ögonblick, inte minst från det fullspäckade gruppspelet där vi bjuds på mängder av matcher dagligen.

Alla matcher kommer att sändas live på SVT och TV4, vilket ger svenska tittare full tillgång till turneringen. För de som föredrar att få djupare insikter och analyser, erbjuder sportpoddar en utmärkt möjlighet att höra experter och tyckare diskutera matcherna. Populära poddar som “Fotbollskanalen” och “Fotbollsmorgon” kommer att täcka evenemanget med allt från förhandsgranskningar till efteranalyser. Dessutom är Tvsporten.nu en ovärderlig resurs för att hitta alla TV-tider, spelschema och information om sändande kanaler och streamingtjänster.

Sommar-OS i Paris 2024

Sommar-OS är ett av de mest prestigefyllda sportevenemangen i världen och i år hålls det i den vackra staden Paris. Här kommer atleter från hela världen att tävla i en mängd olika sporter, från friidrott och simning till gymnastik och fotboll.

Sommar-OS erbjuder något för alla, med en mängd olika sporter och discipliner. Paris är redo att leverera en minnesvärd upplevelse med sina toppmoderna arenor och den ikoniska bakgrunden av Eiffeltornet och andra historiska landmärken. Öppningsceremonin äger rum den 26 juli och spelen pågår fram till den 11 augusti.

För att följa alla spännande tävlingar live, är det Max Sverige som gäller. De erbjuder omfattande täckning av spelen, så du kan se allt från öppningsceremonin till de mest spännande finalerna. Precis som för Fotbolls-EM, kan du även här lyssna på diverse sportpoddar för att få expertkommentarer, analyser och de senaste nyheterna innan och efter varje tävling. Populära poddar som “Sporthuset” och “Radiosporten” kommer att ge detaljerade uppdateringar och insikter under hela evenemanget.

Sveriges Största Medaljhopp

Sverige har flera starka medaljhopp inför Sommar-OS i Paris 2024. Här är några av de främsta:

  • - Armand Duplantis (Stavhopp): Världsrekordinnehavaren och kanske Sveriges största medaljhopp. Duplantis har dominerat stavhoppsscenen och förväntas ta guld i Paris.
  • - Sarah Sjöström (Simning): En av Sveriges mest framstående simmare genom tiderna. Sjöström har redan flera OS-medaljer och är favorit att ta ytterligare medaljer i Paris.
  • - Henrik von Eckermann (Ridsport): En världsmästare inom hästhoppning och en stor favorit att ta medalj i både individuellt och lag under OS.
  • - Jonna Malmgren (Brottning): Efter att ha vunnit flera EM-medaljer är Malmgren en stark kandidat för en OS-medalj i brottning.
  • - Perseus Karlström (Gång): En fyrfaldig VM-medaljör som siktar på sin första OS-medalj i Paris.
  • - Ludvig Åberg (Golf): En stigande stjärna inom golfvärlden med goda chanser att ta en medalj.
  • - Vilma Bobeck & Rebecca Netzler (Segling, 49er FX): Denna duo har tidigare vunnit VM-guld och är starka medaljkandidater i segling.
  • - Truls Möregårdh (Bordtennis): En ung talang som har satt Sverige på bordtenniskartan igen med sina imponerande prestationer.
  • Denna sommar lovar att bli oförglömlig för alla sportfantaster med både Fotbolls-EM och Sommar-OS i Paris. Oavsett hur du väljer att följa evenemangen, finns det otaliga sätt att hålla sig uppdaterad och njuta av varje ögonblick. Ladda upp redan nu och gör dig redo för en sommar fylld av sport! 

Av podcasts.nu - Publiserad 2024-06-04

Uppdaterad 2024-06-04