Monarkerna - en podd med Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydow

En ny podd på vår topplista är Monarkerna, med Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydow.

Vill du utforska den fascinerande världen av svenska kungahuset och europeisk monarki? Då är detta den perfekta podcasten för dig! Häng med när de tar dig med på en spännande resa genom historien, från kungarnas och drottningarnas gyllene tid till dagens moderna monarkier. Vi gräver djupt i de kungliga familjernas liv och berättar om deras personliga och offentliga ögonblick, hemligheter och skandaler. Från Sverige till Spanien, Storbritannien till Danmark, ingen monarki lämnas opåverkad när de undersöker den unika rollen som kungligheter spelar i vårt samhälle. Lyssna på vår podcast och upptäck den fascinerande världen av svenska kungahuset och europeisk monarki.

Det svenska kungahuset, också känt som Bernadotte-dynastin, är en av Europas äldsta monarkier. Kungahuset leds för närvarande av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. De har tre barn: kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine. Kungahuset har ceremoniella plikter men ingen politisk makt.

Traileravsnittet hittar ni här

Första avsnittet - Hemliga strategin för att göra Camilla till drottning

Hör om operation Campaign Camilla, som pågått bakom de kungliga kulisserna i decennier, och om Camilla Parker Bowles resa från hatad älskarinna till att bli drottning. Upptäck drottning Elizabeths krav och den hemliga strategin bakom Camillas drottningtitel.

Andra avsnittet - Diktatorn som är hedersgäst på kung Charles kröning

I avsnittet granskas gästlistan inför kung Charles kröning, där världsstjärnor, en ex-man och sultanen av Brunei finns med. Sultanen, en av världens rikaste män och diktator, är en VIP-gäst och har en ifrågasatt vänskap med kung Charles, som nu måste balansera Storbritanniens intressen mot folkets ilska.


För alla oss som gillar att höra mer och det svenska kungahuset, och andra monarkier ser vi såklart fram emot många fler avsnitt längre fram.


Trevlig lyssning!


Av podcasts.nu - Publiserad 2023-05-07

Uppdaterad 2023-05-07